yam-1804451-1920-kopie

no-gluten-bread-1905736-1920

Moet je glutenvrij eten en heb je overgewicht? Het idee dat het allemaal gezonder kan? Maak dan vrijblijvend een afspraak om te horen wat ik voor je kan doen. 

Gezond glutenvrij eten
Glutenvrij eten is voor veel mensen geen keus maar een noodzaak. Bijvoorbeeld vanwege Coeliaki, een glutenintolerantie of een glutenallergie hebt. Een glutenvrij dieet kan leiden tot een tekort aan nutriënten zoals ijzer, vitamine B12 en zink. Dit wordt niet alleen veroorzaakt door een slecht functionerende darmslijmvlies, maar ook doordat het glutenvrije dieet niet altijd voldoende nutriënten bevat.

Bij een glutenvrij dieet worden granen die rijk zijn aan ijzer, vezels, B vitamines en jodium vervangen door glutenvrije varianten die minder nutriënten bevatten. En doordat de focus ligt op het vermijden van gluten, is er ook vaak minder aandacht voor andere aspecten van gezonde voeding.

Ook kan een glutenvrij dieet leiden tot overgewicht omdat veel kant-en-klare glutenvrije voedingsmiddelen een lagere voedingswaarde hebben dan hun glutenbevattende tegenhangers.  

Wat kan ik voor je doen?

  • Ik bekijk je voedingspatroon en maak een analyse van de voedingsstoffen die je binnenkrijgt.
  • We kijken samen hoe je eventuele tekorten via je voeding aan kunt vullen en welke producten je beter kunt laten staan.
  • Ik richt me zoveel mogelijk op voedingsmiddelen die van nature al glutenvrij zijn. Ze zijn gezonder, goedkoper en overal verkrijgbaar.