groentemand 1170x200

salade met ei en avocado

 "Met de juiste begeleiding lukt het om af te vallen en slank te blijven."

Diëten zijn tijdelijk best vol te houden, maar zodra je stopt val je weer terug in oude gewoontes en zit je weer op je oude gewicht – of meer. Alle superfoods en foute koolhydraten ten spijt, de enige manier om blijvend gewicht te verliezen is om blijvend je leefstijl aan te passen.

Omgaan met verleidingen
Overal om ons heen zijn verleidingen. Het is moeilijk om deze verleidingen te weerstaan en de juiste keuzes te maken. Ik help je om jouw verleiding in kaart te brengen en hoe je hier mee om kunt gaan. 

Afvallen zonder dieet
Een wonderdieet bestaat niet. Als je meer calorieën eet dan verbrandt, dan word je dikker. Zo simpel is het. Wat wel helpt is een gezonde leefstijl ontwikkelen.   

Gezonde leefstijl
Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je goed in je vel zit, zowel geestelijk als lichamelijk. Een gezond leefpatroon bestaat niet alleen uit goed eten en bewegen. Ook een balans tussen werk en ontspanning en een goede nachtrust is essentieel. We bekijken daarom niet alleen je eetgedrag en eetgewoontes, maar je krijgt ook inzicht in je slaappatroon en bewegingspatroon. We bepalen wat voor jou een realistische en gezonde leefstijl is en je zet elke week een paar stappen in deze richting. 

Gezond en lekker eten 
Als erkend BGN voedingscoach met een specialisatie in Emotie-eten geef ik adviezen die gebaseerd zijn op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en de adviezen van het Voedingscentrum. Pam Voedingsadvies is gevestigd in Enkhuizen.